top of page

Hoe kiezen jullie de wijnen voor de bruiloft?

Geldt voor jullie ook dat eten & drinken voor jullie zelf én jullie familie en vrienden een van de meest belangrijkste dingen zijn van de bruiloft? Voor mij in ieder geval wel! Toch is het een van de lastige dingen om te kiezen bij de organisatie van een bruiloft. Twee belangrijke punten waarop je je keuze kan baseren, heb ik hieronder voor jullie genoteerd, als (wijn)voedsel voor het brein 😉

Eigen wijnen schenken

Misschien hebben jullie wel een wijn waar jullie een speciale herinnering aan hebben en deze graag willen delen met jullie vrienden en familie? Als je op een locatie jullie eigen favoriete wijn willen schenken die zij niet vast in het assortiment hebben, dan kan het zijn dat ze vragen om een uitkoopprijs, ook wel ‘kurkengeld’ genoemd. De naam en het concept komt er vandaan dat het personeel van de locatie de kurk van jullie wijn uit te fles zal halen en vervolgens al het glaswerk faciliteert en schoonmaakt. Naast kurkengeld kopen jullie ook jullie eigen wijn nog in en zorgen dat dit op locatie komt. Dit zou ik absoluut aanraden als ik echt een favoriete wijn heb die ik aan al mijn gasten wil schenken en alle kosten waard zijn. Soms kan dit juist een deel zijn van extra beleving die jullie willen meegeven op jullie feestelijke dag! Als je qua budget wat minder ruim zit, kies dan voor de andere optie.

Wijnen van de locatie schenken

Dit is vaak een betaalbaardere optie (dan dat je kurkengeld én wijn inkoopt) en jullie kunnen hier júist een leuke activiteit van maken.

Kostentechnisch zal je op een locatie merken dat er twee keuzes zijn qua dranken:

1. Nacalculatie, waarbij alle dranken geturfd worden en naderhand jullie de rekening krijgen. Exact verbruik wordt doorberekend dus!

2. Drankarrangement, waarbij je voorafgaand een prijsafspraak maakt. Je maakt dan ook de afspraak wat er in het assortiment zit: welke wijnen, sterke dranken, etc. Op basis daarvan krijg je een prijs, die vaak ligt tussen de € 6,00 en 15,00 per persoon per uur. Je weet van tevoren waar je kostentechnisch aan toe bent.

Hoe kiezen jullie uit welke wijn er in het assortiment komt? Doe vooral een wijnproeverij met alle wijnen van de locatie, tijdens een van de locatie-bezoeken. Het leukste is dan om de wijnen blind aan elkaar te laten proeven. Bereid dit voor, maak een proefformulier en beoordeel de wijnen. Kies altijd de wijn die jullie het lekkerste vinden! Hebben jullie een zeer uitgesproken smaak waarvan jullie denken dat dit niet matcht met de gasten? Zorg dan, als het kan, dat er 2 wijnen beschikbaar zijn zodat jullie gasten kunnen kiezen tussen jullie smaak of de algemeen toegankelijke wijn. Niet iedereen houdt van een specifieke gewurtztraminer, maar vaak is pinot grigio wel een allemansvriend.

Conclusie: kies altijd de wijn die jullie het liefste drinken; het is tenslotte jullie feestje!

Meer wijnadvies nodig? Neem gerust contact met mij op en laat mij meteen even weten welke wijn jullie het liefste drinken.


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page