top of page

De A is van...

Stukjes op een bruiloft: ieder koppel staat er anders is. Sommige mensen willen per definitie geen stukjes om de sfeer niet te onderbreken of omdat ze dit gewoon niet leuk vinden. Voor anderen zijn er nooit stukjes genoeg!


Mocht je als bruidspaar er voor kiezen om stukjes te doen, bedenk van te voren alvast het volgende :

● Hoe veel stukjes wil je hebben? Bedenk op welk moment ze in het programma passen. Bijvoorbeeld: 1 voor diner, 1 voor dessert en 1 na dessert. Als je 8 stukjes tijdens een diner propt wordt het meer een dinershow! Geef dit vooral door aan je weddingplanner of ceremoniemeester, zij zorgen dat dit goedkomt.

● Hoe lang mogen de stukjes maximaal duren? De meeste koppels die ik ken gaan uit van maximaal 5 minuten, en dat is helemaal top. Langer is lastig om alle gasten er bij te houden namelijk.

● Wat willen jullie echt niet? Bijvoorbeeld betrokken worden in stukjes: je wilt niet met een onderbroek over je hoofd en rode wijn over je jurk of pak de rest van de avond rondlopen.


Ga je zelf een stukje doen op een bruiloft, hou er dan rekening mee dat:

● Er niet alleen vrienden zijn die om de belachelijk gênante verhalen kunnen lachen, maar er is ook vaak familie én schoonfamilie aanwezig...

● Onderonsjes zijn heerlijk, maar niet voor in speeches of stukjes: dan wil iedereen mee lachen!

● Zorg dat je voorbereid wat je nodig hebt: een microfoon, scherm, instrument verkleed-kleren of andere items voor stukjes.

● Overleg op tijd met de weddingplanner of ceremoniemeester. Zij weten wanneer je het beste je stukje kan doen én zorgen ervoor dat al je benodigdheden aanwezig zijn voor wat betreft techniek bijvoorbeeld.

● Hou het kort en krachtig!


Wil je echt pertinent geen stukjes? Verstop de microfoon gewoon en hopen op het beste :-)


99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page