top of page

De Borrel-Edition

Gaan jullie voor een traditionele bruiloft of willen jullie dat juíst niet? Er zijn enorm veel mogelijkheden om deze keuze te verwerken in jullie bruiloft. Laten we beginnen met een van mijn favoriete momenten (anders was het geen Wine Weddings 😉): DE BORREL! Wat is hier mogelijk, welke specials zijn er en hoe richt je dit moment in... Lees en inspireer!


De Traditionele Receptie

De receptie is een onderdeel in de huwelijksdag ná de ceremonie waar men een kopje koffie kan drinken aan tafel en de mogelijkheid heeft om het kersverse bruidspaar te feliciteren. Op deze gelegenheid is het de bedoeling dat mensen die iets verder weg van jullie staan en niet bij het feest zijn genodigd, ook de kans krijgen jullie de feliciteren.

Een belangrijk onderdeel is het aansnijden van de bruidstaart waarbij er zo cheasy als het kan foto's gemaakt worden hoe het bruidspaar elkaar de eerste hap bruidstaart geeft. De receptie duurt vaak 2 uur zodat er genoeg tijd is om iedereen even te spreken én zodat het bruidspaar ook de nodige foto's met gasten kan maken.


De Bourgondische Borrel

This is more to my liking: weg met de zoete taart en de koffie, we proosten natuurlijk meteen met een goed glas cava en eten graag een stukje van de grote kaastaart. In plaats van dit moment te zien als een groot felicitatiemoment, kleed je het aan als een goede borrel waar iedereen lekker kan kletsen bij de statafels en voorzien wordt van lekkere wijn en een goede bitterbal. Eigenlijk een soort ‘pre-party’ van het feest dat nog gaat komen. Iedereen is welkom! Feliciteren mag, maar als bruidspaar kan je prima aangeven dat je dit zelf in de hand houdt en dus geen rij wilt krijgen met mensen die je willen spreken. Het is tenslotte ook jullie borrel!

Het Modern Mousseren

Deze chique versie van de receptie is misschien wel mijn favoriet (hoofdzakelijk door de champagne). Na de ceremonie worden de gasten verwelkomd in de ruimte met een lekker muziekje aan en zicht op de prachtige champagnetoren. Het bruidspaar schenkt gezamenlijk de champagnetoren in (dus wél deels traditioneel) en iedereen krijgt een mooi glas in de hand. Zodra iedereen kan genieten van het mooie glas champagne, wordt er geproost en worden er rijkelijke hapjes geserveerd. Denk aan oesters, truffelbitterballen en heerlijke amuses. Feliciteren slaan we over; dat hebben we tijdens het proosten algemeen gedaan dus we knallen meteen een leuk bandje op het podium en er mag al licht gedanst worden. Er moet tenslotte honger gecreëerd worden voor het diner wat nog op de planning staat 😉

Extra's Jullie kunnen de hele receptie dus aankleden naar wens. Denk ook aan:

  • Een high tea receptie, indien het huwelijk in de ochtend plaatsvindt en/of er veel kinderen aanwezig zijn

  • Photobooth voor gasten: leuke herinneringen zijn altijd welkom

  • Livemuziek voor een lekkere sfeer

  • Wijnproeverij – whikseybar - cocktailworkshop

  • Live painter: een schilderij van jullie moment!

  • Kort moment voor een speech van het bruidspaar zelf

  • Bruidsboeket gooien: want nu kan iedereen nog goed vangen

Genoeg keuzes zoals je ziet. Hou het beperkt, want kwaliteit boven kwantiteit en voor jullie het weten is de borrel voorbij en zijn we aangekomen bij het diner... maar daar later meer over.

Heb je vragen en wil je meer informatie over mogelijkheden voor jullie bruiloft? Neem vooral contact met mij op via het contactformulier.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page