top of page

The Wine Experience

Een wijnproeverij? Nee, zeker niet. The Wine Experience! Wat is er dan zo anders aan? Dat leg ik je graag uit.


Na velen jaren ervaring wijnproeverijen geven én meedoen, heb ik veel meningen verzameld over de meest leuke en interessante wijnproeverijen. Ik merk dat ik vooral ga voor enthousiasme van de sommelier, leuke verhalen over de wijn én de interactie met de mede-wijnliefhebbers. Waar ik niet voor ga is verkoop van wijnen tijdens zo'n proeverij en daarom doe ik daar zelf ook niet aan mee.

Het gaat om The Wine Experience!

Hoe gaan we te werk?

Voorafgaand bespreken we samen de op maat gemaakte proeverij. We nemen hierbij een aantal vragen door zodat ik zeker weet dat er een passende Wine Experience uit komt.

Stap 1. Het doel van de avond: wijnkennis opdoen, een luchtige wijnproeverij, of een goede wijn-gok avond vol spelelementen? Op basis daarvan kiezen we de Experience van de avond. Gaan we de gok wagen met Wijnroulette of voor aroma ontwikkeling in het Wijnkwadrant... You name it!

Stap 2. Een thema: een thema-avond werkt vaak goed in wijnen en dit kan je zo breed pakken als je wilt. Wil je voor een Italiaans thema gaan? Of alleen maar herfstwijnen? Of juist bekende namen leren kennen? Of juist wijnen uit een specifiek jaar? Alles kan en ik denk uiteraard graag mee in de opties en thema's!

Stap 3. Hoe veel en hoe lang: vervolgens kies je hoe veel wijnen je wilt proeven en hoe veel tijd je deze avond vol wijnvertier wilt. Uiteraard hangen deze keuzes nauw samen, want het is niet prettig om in 1 uur er 5 wijnen doorheen te proeven in een rap tempo, maar andersom is 1 wijn per uur dan weer wat te weinig. We zoeken hier samen een mooie balans in.

The Wine Experience - showcase

Er is gekozen voor een avond vol wijnvertier met wijnkenners én wijnliefhebbers zonder kennis: Wijnroulette met 8 wijnen staat klaar om gespeeld te worden. Om 19:00 ontvang ik de gasten met een heerlijk glas Champagne, want uiteindelijk moet iedereen weten hoe de prijs van de avond smaakt.

Na een kleine toelichting over het spel Wijnroulette en het proefproces, gaan we beginnen. Iedere speler krijgt een gelijk aantal fiches. De speler met de meeste fiches aan het eind van de avond is de winnaar van een heerlijke fles Champagne!

Hoe speel je Wijnroulette? Heel simpel; we proeven wijn 1 door en vervolgens mag je inzetten wat je denkt dat waar is over de wijn. All-in op rood kan niet, deze optie heb ik voor de duur van het spel eruit gehaald 😉. Waar je wel op kan inzetten is: land van herkomst, druif, alcoholpercentage of hoe oud deze wijn is. Dit herhalen we met bijvoorbeeld 8 wijnen in totaal, waarna de winnaar bekend wordt.

Rond 21:30 uur eindigt de avond vol vermaak en wellicht dat je zelfs naar huis gaat met die heerlijke fles Champagne... Cheers to that!

Ook The Wine Experience bij je thuis organiseren? Neem dan contact met mij op en wie weet schenk ik binnenkort bij jou Champagne in de glazen!


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page